Top 10 Jualan Terbaik Produk Shaklee

8:00 am

Banyak juga rupanya produk Shaklee ni kan. Eh yang dalam pasaran Malaysia ni bukan semua dah tau.




Ada lagi yang belum masuk pasaran Malaysia contohnya barangan baby (body wash etc) dan baru semalam mama Shaklee saya tunjuk make up Shaklee di Jepun uwaaa jeles. Barang make up pun natural based tau!.


Photo Credit: Master Aya Chalo


Tapi dalam semua produk Shaklee, ada yang selaluuuu out of stock. Yang selalu out of stock (oos) tu sebab best seller la tu 😊

Masa Shaklee Conference 29 April 2017 hari tu, ada kena display tau 10 produk Shaklee yang laku keras! Rugi saya tidak dapat datang hari tu. Betul betul rugi! kalau tidak, boleh dah selfie *sedih*

Mujurlah ada kawan-kawan yang pergi conference tu share kan gambar-gambar. *senyum balik*

Okay jom saya share produk yang jadi kegemaran rakyat Malaysia.




Top 10 Best Seller:
1• vivix
2• ESP
3• Omega Guard
4• SR Vita C Plus
5• Ostematrix
6• Alfalfa Complex
7• Vita E Complex
8• Vita Lea Iron Formula
9• Collagen Powder
10• Lecithin

vivix
Suplemen dalam bentuk cecair yang dihasilkan daripada gabungan botanikal yang kaya dengan resveratrol dan polifenol. Formulasi Vivix tidak dapat di mana-mana sebab khas untuk Shaklee (dalam proses dipatenkan-patent pending). Once dah dalam proses paten, mana-mana pihak atau company dah tak boleh tiru tau.




4 bahan utama je pun dah bagi banyak benefits pada kesihatan. Apa dia 4 bahan tu? 
✔️Polygonum cuspidatum
✔️Beri Eropah
✔️Anggur Muskadine 
✔️Lobak Ungu 

vivix sangat dikenali oleh pengguna Shaklee tegar sebagai suplemen anti penuaan. Bila sebut anti penuaan mesti yang terlintas di fikiran adalah manfaat kecantikan. Tapi sebenarnya anti penuaan yang Vivix tunjukkan adalah sehingga peringkat sel! Maksudnya menyeluruh kesihatan dan kecantikan. Siap ada kajian yang menunjukkan vivix ni bantu melambatkan penuaan tau. Best ke best?

ESP
Ini memang berhantu! Sejak tahun lepas balik-balik OOS. Contohnya Shaklee branch Kat Sabah ni hah. Masa closing April, pagi tu saya sempat tengok ESP sampai dan baru keluar kaunter tau.

Settle closing, terus dapat tahu ESP dah licin balik dah. Orang Sabah mandi lulur ke ESP ni hehe
dan sampai sekarang di branches memang OOS. Hari tu online ada tapi tidak sampai 2 jam LICIN! Mujur saya sempat grab hehe




Memang pilihan sihat cantik la minuman soya ni. Protin yang bekalkan asid amino yang badan kita perlukan. Kan badan kita ni sel daripada protin. Kalau protin cukup, organ kita pun sihat gumbira!

Omega Guard
Minyak ikan terbaik terdunia ni. Bagus untuk baby dalam kandungan. Bagus untuk bakar lemak. Bagus untuk jantung. 




Sumber? Ikan beriklim sejuk laut dalam. Kenapa kena laut dalam? Sebab pencemaran kurang. Shaklee pula bukan guna minyak dari hati ikan tau.

Jangan salah faham.

SR Vita C Plus
Hmmm ni fevret saya. Si Nija kan suka cantik cantik hehe



Vitamin c ni bagus untuk kulit, kuku rambut gusi. Kuatkan sistem imun.

Baru juga beberapa hari lepas bff saya 'komplen' vitamin C ni buat jerawat dia kecut. Siap tak da kesan pula tu. Nan hadooo diknon!

Ostematrix
Sumber kalsium, magnesium, vit D dan beberapa mineral yang bagus untuk tulang, metabolisme dan relax kan otot.




Masa saya pantang anak ke-dua kan, ostematrix ni la yang bantu saya elak sembelit. Masa 1st baby dulu, nangis nangis dalam tandas peluh basah baju bila dalam tandas tandas punyalah lama kan. Uwarrghhh!

Alfalfa Complex
King of food yang kaya dengan nutrisi. Eh korang tau dak akar pokok Alfalfa ni siap boleh jangkau 20m ke bawah tau. Sebab tu la pack dengan nutrisi!




Ohya Baik untuk resdung dan alergik sebab ada bahan yang bertindak sebagai anti histamin. Dannn Jamu moden aummm hehe 

Vita E Complex
Ada grape seed. Bagus untuk pudarkan parut jerawat. Pilihan untuk kesuburan.




Tahu tak Kat US vitamin E dijual secara berasingan: vitamin E dengan grape seed dan vitamin E tanpa grape seed.
Vitamin E dengan grape seed lagi mahal dari segi harga. Untung kat Malaysia ni, sebab dulu jual tanpa biji anggur harga sekian, bila dah improve ada biji anggur pun harga tetap sama!

Vita Lea Iron Formula
Multivitamin pertama di dunia! Tahun ni berusia 102 tahun. Saya makan ni memang bantu badan lebih bertenaga even mak pun cakap benda yang sama.



Dr suggest untuk mereka yang berumur kena ambil vitamin tau. So multivitamin pilihan tepat!

Collagen Powder
Sumber kolagen yang ada gabungan vit c, vit e dan banyak lagi. 





Ada ujian klinikal lagi. Memang ternyata pengambilan secara konsisten selama 8 minggu memberi kesan yang sangat best!

Lecithin
Ni pun antara fevret saya sebab bantu saya atasi bengkak susu dan pecahkan lemak masa berpantang.




Antara sepuluh ni, saya sudah try semua hehe

Semua pun best tapi antara semua yang paling fevret vita C dan vita E sebab nija kan suka bercantik cantik haha!

Love,
Nija suka cantik cantik ❤


You Might Also Like

7 comments